Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Passzívház képes leírás - Készház.tlap.hu
részletek »

Passzívház - Készház.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: keszhaz.tlap.hu » Passzívház
Keresés
Találatok száma - 9 db
Bauland

Bauland

Alacsony rezsi - Egy passzívház 90 %-kal kevesebb fűtőenergiát használ fel, mint egy hagyományos ház. Még az átlagos, új építésű házakkal szemben is 75 % az energia-megtakarítás. Kellemes, egészséges lakótér - A passszívház elmélete egyszerű, logikusan átgondolt: fekvése ideális, jó tájolású, tervezése letisztult, szigetelése tökéletes, gépészete egyszerű, de precízen átgondolt. Biztonságos - A Bauland EPS-beton masszívszerkezet belül 5 cm, kívül pedig 5, 10, 20 vagy 30 centiméter vastagságú polisztirol rétegek közötti 15 centiméter vastagságú betonmaggal készül. Gyors, akár önerős kivitelezés A zseniális Lego elvű építési rendszer rendkívül gyors és a gyerekjáték könnyedségével kivitelezhető, mind az abszolút laikusok, mind a gyakorlott vállalkozók számára. Környezetbarát, fenntartható A klímaváltozás sokkal gyorsabban és drámaibb módon játszódik le, mint ahogy azt a kutatók többsége eddig feltételezte. Itt az idő, most Ön is tehet azért, hogy ne így legyen!

Működési elvek

Működési elvek

Azt tapasztaljuk, hogy a hétköznapokban valamint cégünkhöz betérő vásárlók a napelem és a napkollektor fogalmát gyakran keverik. Ezzel semmi gond nincs, gyorsan segítünk rajta! Sem a működési elvük sem pedig a felhasználásuk sem ugyanaz. Míg a napkollektort melegvíz előállítására használják a napelemmel elektromos áramot hoznak létre. A napkollektor tulajdonképpen egy hőabszorber anyag mely a nap hőenergiáját felveszi és adja át a benne keringő folyadéknak. Ha a folyadék kellő mértékben felmelegedett az automatika látván ezt jelet ad a szivattyúnak, hogy a folyadékot szállítsa a bojlerbe ahol a hőt a víznek átadja. El is készült az a melegvíz amit mind a fűtésnél mind pedig a melegvízellátásnál fel tudunk használni...

Sigray+Partner

Sigray+Partner

A passzívházat azért nevezzük passzív háznak, mert szinte egyáltalán nincs szükség aktív fűtésre. A passzívháznál a hőveszteségeket minimalizáljuk és a belső - emberek, világítás, háztartási és technológiai berendezések hőleadásából származó - hőnyereséget maximalizáljuk. A passzívház elve: zárjuk le jól a házat a külső hatások ellen, jó épületszerkezetekkel, kitűnő nyílászárókkal. Amennyire lehet, használjuk ki a szoláris energiát, és alakítsunk ki olyan szellőző rendszert, amelynél hőcserélőn keresztül adódik át az elvezetett használt levegő hőmennyisége a bevezetett friss levegőnek. A passzívházban a kellemes hőérzet aktív fűtési és hűtési rendszer nélkül biztosítható. A passzívház elv egyszerűnek tűnik, de gondos tervezést és a részletekre való odafigyelést igényel.

Passzívház Akadémia Kft

Passzívház Akadémia Kft

Mi az a passzívház? A passzívház egy olyan épület, melyben a kellemes belső klíma -mind nyáron, mind pedig télen- külön fűtési és hűtési rendszer nélkül biztosítható. Egy passzívházban nincs szükség télen hagyományos olajkályhára, gázkazánra vagy hőszivattyúra, nyáron pedig légkondicionáló berendezésre a kellemes hőérzet biztosításához. Ez annak köszönhető, hogy a passzívház extrém jó hőszigeteléssel rendelkezik, mind a falak, az aljzat és a tető, mind pedig a nyílászárok tekintetében. Ezáltal a passzívház hővesztesége csak töredékét teszi ki egy hagyományos házénak. A hőveszteségek minimalizálása érdekében a kiváló hőszigetelés alkalmazása mellett különös figyelem esik a hőhídmentes és légtömör szerkezet kialakítására, valamint a ház energiaháztartásának figyelembevételére már az építészeti tervezés során. A szellőztetés egy passzívházban mindig kontrollált módon, hővisszanyerővel ellátott légkomfort szellőztető berendezéssel történik. Így egyrészről folyamatosan biztosított a kiváló levegőminőség a lakáson belül, másfelől a szellőztetési hőveszteség is a töredékére csökkenthető.

I.M. Ház Kft.

I.M. Ház Kft.

A mi éghajlatunkra jellemző klímaviszonyok és a ma használatos építési technika következménye hogy az épületekbe fűtőberendezéseket /radiátoros, padló, fal fűtéseket/ kell beépíteni a kellemes belső klíma kialakításához. Ugyanakkor a globális felmelegedés következtében ezeket az épületeket nyáron hűteni szükséges /klímaberendezés/. Ezeknél az épületeknél a szellőzési veszteség eléri az összhőveszteség 30%-át, a maradék 70% a külső határoló szerkezeteken (falak, ablakok, padló, tető) a környezetbe távozó hő. A jelenlegi és folyamatosan emelkedő energiaárak melett célszerű az energia felhasználást nagy mértékben csökkenteni az üzemeltetési költségeket a lehető legalacsonyabb szinten tartani úgy, hogy a komfortról és a jó életminőségről ne kelljen lemondani. Az ésszerű megoldás a passzívház. A passzívház olyan épület, amelynél 80-90%-kal alacsonyabb az üzemeltetési költség (fűtés, hűtés, használati melegvíz, stb) ugyanakkor jobb a komfortérzés, illetve az életminőség. A hagyományos épületeknél a kis hőmérsékletű felületek (határoló falak, nyílászárók üvegfelülete) hidegsugárzásuk révén rossz hatással vannak az ember hőérzetére.

Komfortosház, energiamegtakarítás az Ön otthonában

Komfortosház, energiamegtakarítás az Ön otthonában

Manapság egyre nagyobb figyelmet kell fordítanunk az energiatakarékos megoldásokra. Nemcsak környezetvédelmi okokból, hanem a költséghatékonyság érdekében is. Számtalan praktikus módszer létezik, mellyel a komfortérzet feláldozása nélkül tehetjük energia és így pénztakarékosabbá háztartásunkat. A legtöbb ilyen módszer nem is igényel jelentős pénzráfordítást, érdemes tehát végigvennünk lehetőségeket. Áramfogyasztásunk csökkentése érdekében választhatunk energiatakarékos berendezéseket és takarékos izzókat. Áramzabáló légkondícionáló helyett hűvössé tehetjük lakásunkat természetbarátabb módszerekkel is: árnyékolók, redőnyök felszerelésével. Napelemek és házi szélkerekek segítségével előállíthatjuk a szükséges áramot magunk is. A szélkerék és a napelem is egyfajta alternatív energia forrás.

Extrém energiatakarékos házat építene? Megoldás a passzívház!

Extrém energiatakarékos házat építene? Megoldás a passzívház!

Új ház építése nagy kihívás. Számos szempontot mérlegelni kell ahhoz, hogy egy harmonikus, biztonságos otthont teremtsünk. Gondos tervezés szükséges új házunk tájolásának, kialakításának, felszereltségének meghatározásához. A cél egy olyan egységes rendszer kialakítása, ami tökéletesen igazodik a leendő lakók életmódjához, elvárásaihoz. Mindezt úgy célszerű megtenni, hogy új házunk fenntartási költségei se terheljék meg nagyon a pénztárcánkat. Ezért, oldalunkon összegyűjtöttünk minden fontos információt a passzívházról, amely a tökéletes szigetelésével és a megújuló energiaforrások kihasználása révén magas komfortfokozatot és alacsony rezsiszámlákat biztosít.

Boros Passzívház

Boros Passzívház

Boros Passzívház a minősített passzívházak tapasztalt kivitelezője. A passzívházak komfortjának és takarékosságának titka, az épületfizika legújabb eredményeire alapozott tudatos energetikai tervezés, a kiváló hőhídmentes épületszerkezetek, a korszerű nyílászárók és a hőcserélős szellőztető berendezés finoman összehangolt rendszere, valamint a tervszerű, precíz, ellenőrzött kivitelezés. A passzívházakat télen elsősorban a nap fűti, nyáron a kellő árnyékolás hűti. Ezzel ellentétben a hagyományos épületeink vagy magasabb komfortot nyújtanak, vagy takarékosabban üzemelnek, a kettőt egyszerre képtelenek biztosítani. A passzívházakban üzemelő hővisszanyerős, szellőztető rendszer éjjel-nappal friss és egészséges levegőt biztosít.

Tervezéstől a kulcsrakész állapotig

Tervezéstől a kulcsrakész állapotig

Cégünk sok éves szakmai tapasztalattal tervez és épít passzívházakat .Silka, multipor és ytong alapanyagokat használunk. A hideg sugárzás mentes, egyenletes felületi hőmérsékletű és olcsó fenntartási költségű energiatakarékos családi házainkra passzívházainkra teljes körű megtervezését és kivitelezését vállaljuk, mindezekre garanciát vállalunk.Ha ön passzívházat szeretne, forduljon hozzánk bizalommal, még ha csak a tervek elkészítéséről legyen is szó. Honlapunkon a megfelelő tájékozódás érdekében, minden információt megtalál.

Tuti menü